Laatu lähtee perinteistä, osaaminen ihmisistä

Työ ja ura Sähkö-Saarelaisella

Alansa kärkiyhtiö on merkittävä työllistäjä

Sähkö-Saarelainen Oy on talotekniikan asiantuntijayritys. Joensuulainen perheyhtiö on perustettu vuonna 1936. Yli kahdeksan vuosikymmenen aikana yritys on kasvanut ja kehittynyt toimialansa edelläkävijäksi. Yhtiön liikevaihto on vuosittain noin 10 miljoonaa euroa.

Sähkö-Saarelainen työllistää noin 60 henkilöä. Sähköasentajia työntekijöistä on tällä hetkellä 35 ja putkiasentajia noin 10. Taloteknisen koulutuksen saaneiden lisäksi yhtiössä työskentelee muun muassa kaupallisen alan ammattilaisia.

Mestarit ja kisällit

Teemme aktiivista oppilaitosyhteistyötä Pohjois-Karjalan ammattiopiston kanssa. Yhteistyöhön sisältyy muun muassa jatkuva 1-2 opiskelijan työharjoittelun järjestäminen.

Kun alalle vastavalmistuneen nuoren asenne ja halu oppia on kohdillaan, kokeneiden konkariemme kanssa pääset hiomaan taitojasi huippuammattilaiseksi.

Hyvä työnantaja

Sähkö-Saarelainen pitää työntekijöistään hyvää huolta. Henkilöstöpolitiikastamme kertoo paljon se, ettei yhtiö ole yli 20 viime vuoden aikana kertaakaan lomauttanut väkeään. Henkilökuntamme on myös erittäin sitoutunutta: meillä on ollut useita yli 40-vuotta kestäneitä työsuhteita.

Pääset työskentelemään alansa parhaiden ammattilaisten kanssa. Tarjolla on kiinnostavia ja haasteellisina tekijäänsä palkitsevia töitä isoista urakoista huoltoihin ja pienasennuksiin.

Ammattitaidon ylläpito ja tarvittavat jatkokoulutukset kuuluvat asiaan.

Lue lisää siitä, mitä talossa pitkään ollut myymäläpäällikkö ja äskettäin vakinaistettu nuorempi sähköasentaja työpaikastaan tuumivat.

Tutustu uratarinoihin

Uratarinat

Myymäläpäällikkömme Ismo eläköityy syksyllä

Ismon kuva

Monien tuntema Ismo Niikko toimii myymäläpäällikkönä Sähkö-Saarelaisella ja jää eläkkeelle syys- lokakuun vaihteessa. Yli neljän vuosikymmenen kunniakas työura tulee näin päätökseensä. Ismon työpanos on ollut vuodesta toiseen tärkeä osa Sähkö-Saarelaisen toimintaa.

Ismo eli lapsuutensa Kontiolahden Mönnissä, mutta muutti Joensuun kaupunkiin töiden perässä. Myyjän ammatti kiehtoi Ismoa ja pian hän löysikin etsimäänsä työtä. Ismo aloitti työt Sähkö-Saarelaisella 9.2.1976 myyjäharjoittelijana. Ismolla on siis työuraa takana 45 vuotta.

Muutokset myyjän työssä ja kodinkoneissa ovat olleet suuria. Ismon aloittaessa työt oli myynnissä vielä pulsaattoripesukoneita ja videonauhureita, eikä myyjällä ollut käytössään tietokoneita ajan tasalla olevien tietokantojen kera.

Sähkö-Saarelaisen palveluhenkilöstö koostuu pitkäaikaisista työntekijöistä, jotka puhaltavat kaikki yhteen hiileen. Ismo kertookin työyhteisön hyvän yhteishengen olevan yksi työn palkitsevimmista puolista. Toinen on sosiaalinen kanssakäyminen kauppatilanteessa.

– Monet asiakkaat haluavat edelleen aitoa ihmiskontaktia ja palvelua, Ismo kertoo. Osa Ismon vakioasiakkaista onkin asioinut Sähkö-Saarelaisella jo kymmenien vuosien ajan. Ismo iloitsee erityisesti silloin, kun hän näkee asiakkaastaan selvästi, että hän on tyytyväinen siihen palveluun ja tuotteisiin mitä hän Sähkö-Saarelaiselta sai.

Vaikka tekniikka onkin kehittynyt vuosien aikana paljon, niin ainakin yksi asia on Ismon mukaan pysynyt samana:

– Kun saa tyytyväisen asiakkaan lähtemään kerran ulos ovesta, niin hän yleensä tulee myös takaisin.

Ismon eläköitymisen myötä myymälä Kuurnankadulla kokee remontin, jossa tilaa pienennetään ja valikoimaa supistetaan. Vielä kuitenkin ehdit käymään myymälässämme tapaamassa Ismoa ja hankkimassa varaston tyhjennystuotteita edulliseen hintaan.

Katso myös YouTubesta lyhyt video Ismon urasta.

Sopivasti vastuuta ja haasteita

mika_nevalainen_low

Lukion ja armeijan jälkeen ammattikoulun sähköpuolen opintoihin. Sellainen oli Mika Nevalaisen polku, eikä yllätys – suvussa on enemmänkin sähköpuolen ammattilaisia. Lukiopohjalta opinnot sujuivat rivakkaa vauhtia. Kahdessa vuodessa Nevalaisen plakkarissa oli sekä sähköasentajan että automaatioasentajan paperit.

Lue koko kirjoitus »

Hyvä työporukka ja ilo ihmisten kohtaamisesta

ismo_myymala_low

Myymäläpäällikkö Ismo Niikko on elementissään asiakaspalvelussa. Hän mainitsee myhäillen, että kanta-asiakkaita on jopa 40 vuoden takaa.

Lue koko kirjoitus »

Ota yhteyttä

Kuinka voimme olla avuksi? Ota yhteyttä Sähkö-Saarelaiseen, palaamme asiaan pikimmiten!

Yhteystiedot

Kuurnankatu 49
80130 Joensuu
etunimi.sukunimi@sahko-saarelainen.fi

Sivustolla käytetään evästeitä kävijäseurantaan
Rekisteriseloste

010 3975 000

Mitä asiasi koskee?

Please leave this field empty.