Ajankohtaiset tiedotteemme

Myymälämme aukioloajoissa ja valikoimassa muutoksia

Uusi julkisivuteippaus

Myymälässämme on tehty remonttia viime viikkoina. Tuotteiden esittelytilaa on pienennetty ja kokonaisuudesta tehty kompaktimpi. Myymälän esillä oleva tuotemäärä vähenee ja aukioloaika muuttuu. Muutokset liittyvät pitkäaikaisen myymäläpäällikkömme Ismon eläköitymiseen, josta lisää täällä.

Lokakuun alusta (1.10) lähtien:

Tervetuloa tutustumaan!

PS. Myymälästä löytyy vielä muutamia poistotuotteita, mm. valaisimia ja kodinkoneita. Tule katsomaan ja viemään omasi pois runsaalla alennuksella.

Sähkö-Saarelainen 20 sekunnissa videomuodossa!

85 esilogo

Myymäläpäällikkömme Ismo eläköityy syksyllä

Ismon kuva

Monien tuntema Ismo Niikko toimii myymäläpäällikkönä Sähkö-Saarelaisella ja jää eläkkeelle syys- lokakuun vaihteessa. Yli neljän vuosikymmenen kunniakas työura tulee näin päätökseensä. Ismon työpanos on ollut vuodesta toiseen tärkeä osa Sähkö-Saarelaisen toimintaa.

Ismo eli lapsuutensa Kontiolahden Mönnissä, mutta muutti Joensuun kaupunkiin töiden perässä. Myyjän ammatti kiehtoi Ismoa ja pian hän löysikin etsimäänsä työtä. Ismo aloitti työt Sähkö-Saarelaisella 9.2.1976 myyjäharjoittelijana. Ismolla on siis työuraa takana 45 vuotta.

Muutokset myyjän työssä ja kodinkoneissa ovat olleet suuria. Ismon aloittaessa työt oli myynnissä vielä pulsaattoripesukoneita ja videonauhureita, eikä myyjällä ollut käytössään tietokoneita ajan tasalla olevien tietokantojen kera.

Sähkö-Saarelaisen palveluhenkilöstö koostuu pitkäaikaisista työntekijöistä, jotka puhaltavat kaikki yhteen hiileen. Ismo kertookin työyhteisön hyvän yhteishengen olevan yksi työn palkitsevimmista puolista. Toinen on sosiaalinen kanssakäyminen kauppatilanteessa.

– Monet asiakkaat haluavat edelleen aitoa ihmiskontaktia ja palvelua, Ismo kertoo. Osa Ismon vakioasiakkaista onkin asioinut Sähkö-Saarelaisella jo kymmenien vuosien ajan. Ismo iloitsee erityisesti silloin, kun hän näkee asiakkaastaan selvästi, että hän on tyytyväinen siihen palveluun ja tuotteisiin mitä hän Sähkö-Saarelaiselta sai.

Vaikka tekniikka onkin kehittynyt vuosien aikana paljon, niin ainakin yksi asia on Ismon mukaan pysynyt samana:

– Kun saa tyytyväisen asiakkaan lähtemään kerran ulos ovesta, niin hän yleensä tulee myös takaisin.

Ismon eläköitymisen myötä myymälä Kuurnankadulla kokee remontin, jossa tilaa pienennetään ja valikoimaa supistetaan. Vielä kuitenkin ehdit käymään myymälässämme tapaamassa Ismoa ja hankkimassa varaston tyhjennystuotteita edulliseen hintaan.

Katso myös YouTubesta lyhyt video Ismon urasta.

Ylämyllyn uusi yläkoulu valmistuu

Peruskiven muuraus käynnissä

Liperin kunnan uuden yläkoulun virallinen luovutus tapahtuu tänään keskiviikkona Ylämyllyn Jyrinkylällä. Mm. pihalle tulevia lisätöitä jatketaan kuitenkin syksyyn saakka. Virallisesti uuden koulun nimeksi tulee Ylämyllyn koulun Patteriston yksikkö, eli aika komea nimi koululle. Koulun työmaan pääurakoitsijana toimii Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy. Sähkö-Saarelaisen vastuulla ovat tässä kohteessa olleet sekä sähkö- että LVI-urakat.

Kuten odottaa sopii, uusi koulurakennus on hieno ja moderni. Luokat sijoittuvat avonaisen keskusaukion ja ruokalatilan ympärille. Lisäksi oppilailla ja henkilökunnalla on paljon vapaata tilaa käytössään. Tilat ovat myös monikäyttöiset: esimerkiksi kirjaston ja nuorisotoimen toimintaa järjestetään koulun tiloissa. Koulun monikäyttötilojen kruununjalokivi on suuri, yli 900 neliön liikuntasali, joka on jaettavissa kolmeen osioon.

Uuden koulun harjannostajaiset järjestettiin viime keskiviikkona 23.6. Tapahtuma oli koronaepidemian takia noin puoli vuotta myöhässä. Onneksi nykyinen tilanne salli rakentamisen parissa työtään tehneiden kiittämisen viimeisellä mahdollisella hetkellä. Tilaisuudessa muurattiin ja siunattiin symbolinen peruskivi, kiitettiin työntekijöitä sekä järjestettiin opastettu kierros tiloissa. Elävää viihdemusiikkiakin päästiin kuulemaan pitkästä aikaa.

Ruokalatila on koulun keskiössä

Ruokalatila on koulun keskiössä.

Harjannostaisten musiikista vastasi Ilja Teppo

Harjannostaisten musiikista vastasi Ilja Teppo.

Liikuntasalista riittää iloa niin koululaisille kuin muillekin urheilun harrastajille

Liikuntasalista riittää iloa niin koululaisille kuin muillekin urheilun harrastajille.

Sähkö-Saarelainen arpoo viikottain upeita tuotepalkintoja kesän 2021 aikana

Sähkö-Saarelainen arpoo viikottain Facebook-sivuillaan upeita tuotepalkintoja kesän 2021 aikana.

Juhlimme tänä kesänä 85-vuotiasta perheyritystämme ja uudistamme myös myymälämme syksyksi.

Juhlan kunniaksi arvomme kesän ajan viikottain huikeita tuotteita ja tarjoamme huiman alennuksen saman kategorian tuotteisiin myymälässämme. Arvonnat julkaistaan joka viikko maanantaiaamuisin.

Seuraa ja tykkää Facebook-sivustamme, niin pääset osallistumaan arvontoihin!


ARVONNAN SÄÄNNÖT
Seuraavat säännöt ovat voimassa Sähkö-Saarelainen Oy:n järjestämissä Facebook-arvonnoissa 21.6.2021 alkaen.
Osallistumalla arvontoihin sitoudut noudattamaan näitä sääntöjä. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden sääntömuutoksiin ilman erillistä ilmoitusta.
Facebook ei ole millään tavalla mukana arvonnoissa.

1. Järjestäjä
Sähkö-Saarelainen Oy
Kuurnankatu 49
80130 JOENSUU
y-tunnus: 0207534-8


2. Osallistumisaika
Osallistumisaika ilmoitetaan ko. arvonnan yhteydessä.

3. Arvontaan osallistuminen
Arvontaan osallistutaan aina kommentoimalla arvontajulkaisua ja tykkäämällä järjestäjän Facebook-sivusta.

4. Arvonnan suorittaminen ja voittajan julkistaminen
Voittaja arvotaan Facebookissa aina arvontajulkaisua kommentoineiden ja järjestäjän Facebook-sivusta tykänneiden joukosta. Osallistumisajan päättyminen ilmoitetaan aina arvonnan yhteydessä. Arvonta suoritetaan arvontapostauksessa ilmoitettuna ajankohtana ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti yksityisviestillä. Arvonta suoritetaan satunnaisotannalla. Arvonnan voittaja julkaistaan erillisessä Facebook-postauksessa ja heille lähetetään yksityisviesti voitosta Järjestäjän edustajan toimesta.

5. Palkinnot
Arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan kilpailupostauksessa mainittu tuotepalkinto. Kaikki arvottavat tuotteet ovat myymälässä esillä olleita esittelytuotteita, jotka luovutetaan käyttämättöminä. Voitettu valmennus/palkinto tulee lunastaa noutamalla myymälästä (Kuurnankatu 49, Joensuu) 31.8.2021 mennessä, ellei postauksessa ole mainittu toisin. Järjestäjällä on oikeus todentaa palkinnon vastaanottajan henkilöllisyys. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi.

6. Järjestäjän vastuu
Järjestäjä maksaa lakisääteisen arpajaisveron näissä säännöissä mainituista palkinnoista. Palkinnon voittaja vastaa muista mahdollisista palkinnon vastaanottamiseen tai käyttämiseen tai kyselyyn osallistumiseen liittyvistä mahdollisista kustannuksista, ellei arvonnan yhteydessä olla toisin mainittu. Palkinnon voittaja vapauttaa Järjestäjän kaikesta vastuusta ja kuluista, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen tähän arvontaan osallistumisesta, palkinnon vastaanottamisesta tai käyttämisestä. Järjestäjä ei vastaa tietoteknisistä syistä johtuvista ongelmista tai esteistä arvontaan osallistumisessa tai palkinnon vastaanottamisessa. Järjestäjällä on oikeus peruuttaa arvonta ylivoimaisen esteen tai vastaavan tapahtuman johdosta. Järjestäjällä on myös oikeus hylätä sellaiset osallistujat, joiden on syytä epäillä käyttäneen osallistumisessa epärehellisiä keinoja.

Sähkö-Saarelainen Oy:n arvonnat tapahtuvat vain yrityksen virallisella Facebook-tilillä (www.facebook.com/sahkosaarelainen). Facebook ei ole millään tavalla mukana arvonnoissa.

Kontiolahden yhteinäiskoululla viimeistellään sisätiloja

Yhtenäiskoulu

Yksi Sähkö-Saarelaisen sähköurakoista sijaitsee Kontiolahden kirkonkylällä. Vanhan koulukeskuksen entiselle pihamaalle on talven aikana kohonnut komea uusi koulutila, josta muodostuu osa uutta kirkonkylän yhtenäiskoulua. Jo syksyllä Kontiolahden kirkonkylän koulun oppilaat pääsevät muuttamaan väistötiloista uuteen rakennukseen.

Sähkötöiden osalta tällä hetkellä työmaalla tehdään kiivaasti sisätilojen sähköistystä. Tähän liittyy mm. valaisinten asennus, pistorasioiden kytkentä ja ATK-pisteiden asennus ja testaus. Koska koulun luovutuspäivä on jo heinäkuun puolivälin tienoolla, käy työmaalla tällä hetkellä melkoinen tohina ja eri alojen ammattilaisia on paikalla paljon. Pääurakoitsijana kohteessa on aina hyvin hommansa hoitava Rakennustoimisto K. Tervo.

Uuden rakennuksen julkisivu on komea punatiilinen kokonaisuus.

Uuden rakennuksen julkisivu on komea punatiilinen kokonaisuus.

 

85-v juhlapäivä 2.6.2021

85 esilogo

Kesäkuun toinen päivä Sähkö-Saarelaiselle tulee 85 vuotta täyteen.

Juhlistamme päivää tarjoamalla makkaraa suoraan grillistä klo 10-14 (Kuurnankatu 49). Myymälämme on täynnä tarjouksia kodinkoneista, valaisimista ja sähkötarvikkeista. Tervetuloa tutustumaan.

Ensi maanantaista (vko 23) lähtien arvomme Facebookissa kodinkoneita ja sähkötarvikkeita joka viikko. Laita siis nyt Facebook-sivumme seurantaan.

Sähkö-Saarelainen täyttää 85 vuotta kesäkuussa

Kesäkuun alussa Sähkö-Saarelainen Oy saavuttaa 85 vuoden iän. Ivar Saarelainen perusti Joensuuhun Sähkö- ja Radioaitan 2.6.1936. Tuosta päivästä lähtien olemme palvelleet pohjoiskarjalaisia kuluttajia ja yrityksiä parhaamme mukaan. Kiitokset jokaiselle asiakkaalle, henkilökunnan jäsenelle ja yhteistyökumppanille menneistä vuosista.

Juhlavuoden kunniaksi tarjoamme asiakkaillemme alennuksia tuotteista ja palveluista. Lisäksi arvomme Facebookissa erilaisia sähkötarvikkeita ja kodinkoneita koko kesän ajan lähes viikoittain. Myymälämme kokee myös loppukesästä muodonmuutoksen. Seuraa siis tarkasti ilmoitteluamme jatkossa.

Kuvassa yrityksen perustaja Ivar Saarelainen seuraavan sukupolven liikkeenvetäjien kanssa

 

Palvelumme koronavirusepidemian aikana

Palvelemme asiakkaitamme toistaiseksi normaalisti koronavirusepidemiasta huolimatta. Töitä tehdessämme otamme aina huomioon henkilöiden väliset turvaetäisyydet ja hyvän käsihygienian.

Kuljetuspalvelumme toimittaa kodinkoneet ja sähkötarvikkeet suoraan kotiovelle. Ota yhteyttä myymäläämme!

Sähkö-Saarelainen Oy on ostanut Putki-Suomalainen Oy:n liiketoiminnan

Liiketoimintakaupan myötä Saarelaisen perheyhtiön palvelutarjonta laajenee sähköurakoinnista LV-urakointiin – vahvistuva osaaminen avaa uusia mahdollisuuksia palvelujen kehittämiseen

Joensuulainen perheyhtiö Sähkö-Saarelainen on ostanut toisen joensuulaisen perheyhtiön Putki-Suomalaisen liiketoiminnan. LV-yhtiö Putki-Suomalaisen työntekijät siirtyvät uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Putki-Suomalainen työllistää tällä hetkellä 12 työntekijää ja Sähkö-Saarelainen 50 työntekijää. Sähkö-Saarelaisen liikevaihto on noin 8 miljoonaa ja Putki-Suomalaisen liikevaihto noin 2 miljoonaa euroa.

Yli 80-vuotiaalla perheyhtiö Sähkö-Saarelaisella on Pohjois-Karjalassa vahva asema kaupan, teollisuuden sekä toimistotilojen sähköurakoitsijana. Palveluvalikoima ulottuu myös kuluttaja-asiakkaisiin. Putki-Suomalainen on erikoistunut LV-projektiurakointiin Joensuun seudulla.

”Meidän strategiamme on kasvaa, kehittyä ja olla talotekniikan kehityksessä vahvasti mukana. Tavoitteitamme ajatellen näemme liiketoimintakaupassa vahvat synergiaedut”, toteaa Sähkö-Saarelaisen toimitusjohtaja Antti Saarelainen. Liiketoimintakaupan hinta jää osapuolten väliseksi tiedoksi.

Putki-Suomalainen on 30-vuotias perheyhtiö. Toimitusjohtaja Seppo Suomalainen iloitsee siitä, että vakaan perheyhtiön liiketoiminta jatkuu varmoissa ja osaavissa käsissä. Myös yrittäjyyden arvopohja yhdistää perheyhtiöitä.

”Sähkö-Saarelainen tuntee alueen asiakkaat ja markkinat. Yritysten osaamisalueet täydentävät toisiaan. Kumpaisenkin yrityskulttuuri on työntekijöitä ja osaamista arvostava”, Suomalainen summaa tuntojaan. Seppo Suomalainen ja hänen vaimonsa Merja Suomalainen luopuvat yrityksestä eläköitymisen vuoksi.

Kehittyvä ala vaatii uusiutumista

Varsinkin Joensuun seudulla rakentaminen on ollut viime vuodet erityisen vilkasta. Nyt rakentamisen volyymi on tasaantumassa. Sähkö-Saarelaisen toimitusjohtaja Antti Saarelainen painottaa osaamisen merkitystä perinteisesti suhdanneherkällä ja tiukasti kilpailluilla markkinoilla.

”Aika on nyt otollinen yhtiön uuteen kehitysvaiheeseen ja palvelukokonaisuuden terävöittämiseen seuraavaa nousua varten.”

Jatkuvan parantamisen ja palvelujen kehittämisen näkökulmasta tulevaisuutta katsoo myös Seppo Suomalainen.

”Koko talotekniikan ala muuttuu vauhdikkaasti, digitalisaatio ja automaatio lisääntyvät. Tarvitaan vahvat ja leveät hartiat jatkuvaan kouluttautumiseen ja uuden omaksumiseen. Osaamispääomalla on hyvät edellytykset vahvistua Sähkö-Saarelaisen johdolla.”

Merkittäviä urakkakohteita

Sähkö-Saarelaisen meneillään olevista urakoista kevään aikana valmistuvat muun muassa Metropol-kauppakeskuksen liiketilasaneeraus sekä Jotwire Oy:n tuotantotila Lehmossa. Sähkö-Saarelainen urakoi myös Euroopan korkeimman puukerrostalon, Joensuun Ellin opiskelija-asuntokohteen Joensuun Penttilässä. Putki-Suomalaisen rakenteilla olevia kohteita ovat muun muassa Jukolankadun S-market sekä Pajakadun päiväkoti Joensuun Karsikossa.

Lisätiedot

Sähkö-Saarelainen Oy
Antti Saarelainen
050 9177 206
antti.saarelainen@sahko-saarelainen.fi

LEDit auttavat pimeyteen

IMG_1210tas

Vuoden viimeiset kuukaudet ovat vuoden pimeintä aikaa. Tutkimusten mukaan valon puute voi masentaa myös ihmisen mielialaa. Onneksi apua löytyy pienellä vaivalla panostamalla valaistukseen.

Oman kodin valaistuksen ilmettä voi nopeasti parantaa uusimalla valaisimien lamput. Luonnollisesti palaneet lamput kannattaa vaihtaa hetimmiten, mutta myös toimivan näköinen lamppu voi hyvinkin olla vaihtokunnossa. Esimerkiksi loisteputkitekniikalla toimivissa lampuissa valoteho hiipuu merkittävästi vuosien saatossa. Samalla on mahdollista vaihtaa vanhat halogeeni- ja loisteputket energiatehokkaampiin LEDeihin.

Toinen tapa piristää valaistusta on vaihtaa lampun tai valaisimen värisävyä. Kellertävää valoa (värilämpö 2700 K) antavan lampun vaihtaminen kirkkaampaan värisävyyn (esim. kirkas valkea 4000 K) voi tuoda hauskaa piristystä kodin ilmeeseen. Myös sisustus näyttää erilaiselta valaistuksen sävyn muuttuessa. Asiaa kannattaa ehdottamasti kokeilla!

Suurimman muutoksen kodin valaistukseen saa uusimalla valaisimet kokonaan. Uusi LED-teknikka mahdollistaa esimerkiksi kapeat ja taipuisat valonauhat tai muuttuvan valaistuksen värisävyn. Uudet valaisimet sopivat myös entistä pienempiin väleihin, antavat enemmän valoa ja kuluttavat vähemmän sähköä verrattuna aiempaan. Huomattavaa on myös se, että monissa uusissa valaisimissa ei ole irroitettavia lamppuja laisinkaan. Valonlähteenä toimii ainostaan piirilevy, jossa LED-elementit ovat kiinteästi asennettuna.

Sähkö-Saarelaisen myymälästä löydät kattavat valaistusratkaisut kotiisi niin sisälle kuin ulos.

Koristevalaisimet palaavat myymälän valikoimiin

myymala_valaisimet

Sähkö-Saarelaisen myymälän valikoima laajenee, kun ripustettavat koristevalaisimet tulevat mukaan valikoimaan. Yhteensä valaisimia on esillä myymälän katossa useita kymmeniä kappaleita ja tilaustavarana satoja lisää. Laajasta mallistosta löytyy ratkaisu useimpiin koteihin.

Ripustettavat valaisimet palaavat myymälän valikoimiin yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Myymäläpäällikkö Ismo Niikon mukaan aika valaisinmalliston laajentamiselle on nyt otollinen.

– Useat koristevalaisimien myyjät ovat lopettaneet tai vähentäneet toimintaansa Joensuussa. Monet asiakkaat ovat kyselleet, miksei meiltä tällaisia valaisimia löydy.

Niikko muistuttaa myös, että Sähkö-Saarelaiselta on mahdollista tilata valaisinkaupan yhteydessä asennus- ja kotiinkuljetuspalvelu.

– Tarvittaessa tuomme valaisimen lamppuineen kotiovelle ja kytkemme valaisimen oikealla tavoin paikalleen.

Esillä olevien valaisinten lisäksi myymälästä on mahdollista tilata mikä tahansa valaisin e.liten tai Innoluxin valikoimasta. Toimitusaika on tällöin muutamia päiviä.

Tervetuloa tutustumaan valaisinvalikoimaan myymälässämme!

Lisätietoja valaisimista ja sähkötarvikkeista saat myymäläpäällikkö Ismo Niikolta p. 010-3975004.

Lampun värisävyllä on väliä

lamput-airam

Perinteisen hehkulampun lähes täydellinen katoaminen markkinoilta on tuonut kotien valaistukseen paljon uusia mahdollisuuksia. LED-lamput ja -valaisimet ovat tehokkaampia ja monipuolisempia vaihtoehtoja kaikille käyttäjäryhmille. Yksi tärkeimmistä muutoksista on mahdollisuus valita valaistuksen värilämpötila entistä paremmin. Lue koko kirjoitus »

Asiakas, hyvä palvelu ja osaaminen keskiössä

antti_saarelainen_low

Ketterä 80-vuotias päivitti ilmettään

Sähkö-Saarelaisen uusilla www-sivuilla asiakkaille ja yhteistyökumppaneille tarjotaan entistä aktiivisemmin tuoretta ja ajankohtaista tietoa yrityksestä, työmaista ja myös sähköurakoinnin toimialasta.

Lue koko kirjoitus »

Rakentaminen jatkuu vilkkaana Joensuussa

Kuva: Joensuun Kaupunki

Rakentaminen Itä-Suomessa on kasvussa. Pelkästään Joensuuhun arvioidaan rakennettavan yli puolella miljardilla eurolla seuraavan parin vuoden aikana. INFRA ry:n ajankohtaiskatsauksessa marraskuun 2016 puolivälissä todetaan, että ”Joensuu on tehnyt sen, mistä moni muu haaveilee. Kaupunki kasvaa ja vetää puoleensa verotuloja.”

Lue koko kirjoitus »

Ota yhteyttä

Kuinka voimme olla avuksi? Ota yhteyttä Sähkö-Saarelaiseen, palaamme asiaan pikimmiten!

Yhteystiedot

Kuurnankatu 49
80130 Joensuu
etunimi.sukunimi@sahko-saarelainen.fi

Sivustolla käytetään evästeitä kävijäseurantaan
Rekisteriseloste

010 3975 000

Mitä asiasi koskee?

Please leave this field empty.