Ajankohtaiset tiedotteemme

Lampun värisävyllä on väliä

Perinteisen hehkulampun lähes täydellinen katoaminen markkinoilta on tuonut kotien valaistukseen paljon uusia mahdollisuuksia. LED-lamput ja -valaisimet ovat tehokkaampia ja monipuolisempia vaihtoehtoja kaikille käyttäjäryhmille. Yksi tärkeimmistä muutoksista on mahdollisuus valita valaistuksen värilämpötila entistä paremmin.

Valon värilämpötila ilmoitetaan Kelvin –asteina ja arkikielessä käytetään termejä kuten lämmin tai kylmä. Esimerkiksi kirkas keskipäivän valo on hyvin kylmää (yli 5000 K). Hehkulamppu taas antaa valonsa hyvin lämpimänä tai kellertävänä (2700 K). Useimmiten kotien valaistuksessa on käytetty lämpimiä värisävyjä (2700-3000 K) viihtyisyyden takia, mutta viime aikoina myös kirkkaat valkoiset sävyt (4000 K) ovat yleistyneet esimerkiksi keittiöissä ja WC-tiloissa. Kirkasta valkoista valoa kannattaa käyttää etenkin tarkkuutta vaativissa toimissa ja suurissa valaistustasoissa. Ulkovalaistuksessa kirkkaat sävyt ovat syrjäyttäneet lämpimän valon lähes täysin.

Värisävyn valinta ja vaihtaminen onnistuu tänä päivänä helposti niin LED-lampuilla kuin loisteputkillakin. Sähkö-Saarelaisen myymälän valikoimasta löydät laajan valikoiman eri värisävyn lamppuja monenlaisiin valaisimiin. Esimerkiksi yllä olevassa kuvassa on perinteisen hehkulampun tilalle sopivia Airamin lamppuja kolmessa eri värisävyssä (4000 K, 3000 K ja 2800 K). Airamin nettisivuilta löydät myös laajan tietopaketin valonlähteen valintaan vaikuttavista tekijöistä.

Tervetuloa tutustumaan erilaisiin valaistusratkaisuihin myymälässämme!

Ota yhteyttä

Kuinka voimme olla avuksi? Ota yhteyttä Sähkö-Saarelaiseen, palaamme asiaan pikimmiten!

Yhteystiedot

Kuurnankatu 49
80130 Joensuu
etunimi.sukunimi@sahko-saarelainen.fi

Muuta evästevalintoja
Rekisteriseloste
Eettiset periaatteet ja ilmoituskanava

010 3975 000

    Mitä asiasi koskee?