Ajankohtaiset tiedotteemme

Sähkö-Saarelainen Oy on ostanut Putki-Suomalainen Oy:n liiketoiminnan

Liiketoimintakaupan myötä Saarelaisen perheyhtiön palvelutarjonta laajenee sähköurakoinnista LV-urakointiin – vahvistuva osaaminen avaa uusia mahdollisuuksia palvelujen kehittämiseen

Joensuulainen perheyhtiö Sähkö-Saarelainen on ostanut toisen joensuulaisen perheyhtiön Putki-Suomalaisen liiketoiminnan. LV-yhtiö Putki-Suomalaisen työntekijät siirtyvät uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Putki-Suomalainen työllistää tällä hetkellä 12 työntekijää ja Sähkö-Saarelainen 50 työntekijää. Sähkö-Saarelaisen liikevaihto on noin 8 miljoonaa ja Putki-Suomalaisen liikevaihto noin 2 miljoonaa euroa.

Yli 80-vuotiaalla perheyhtiö Sähkö-Saarelaisella on Pohjois-Karjalassa vahva asema kaupan, teollisuuden sekä toimistotilojen sähköurakoitsijana. Palveluvalikoima ulottuu myös kuluttaja-asiakkaisiin. Putki-Suomalainen on erikoistunut LV-projektiurakointiin Joensuun seudulla.

”Meidän strategiamme on kasvaa, kehittyä ja olla talotekniikan kehityksessä vahvasti mukana. Tavoitteitamme ajatellen näemme liiketoimintakaupassa vahvat synergiaedut”, toteaa Sähkö-Saarelaisen toimitusjohtaja Antti Saarelainen. Liiketoimintakaupan hinta jää osapuolten väliseksi tiedoksi.

Putki-Suomalainen on 30-vuotias perheyhtiö. Toimitusjohtaja Seppo Suomalainen iloitsee siitä, että vakaan perheyhtiön liiketoiminta jatkuu varmoissa ja osaavissa käsissä. Myös yrittäjyyden arvopohja yhdistää perheyhtiöitä.

”Sähkö-Saarelainen tuntee alueen asiakkaat ja markkinat. Yritysten osaamisalueet täydentävät toisiaan. Kumpaisenkin yrityskulttuuri on työntekijöitä ja osaamista arvostava”, Suomalainen summaa tuntojaan. Seppo Suomalainen ja hänen vaimonsa Merja Suomalainen luopuvat yrityksestä eläköitymisen vuoksi.

Kehittyvä ala vaatii uusiutumista

Varsinkin Joensuun seudulla rakentaminen on ollut viime vuodet erityisen vilkasta. Nyt rakentamisen volyymi on tasaantumassa. Sähkö-Saarelaisen toimitusjohtaja Antti Saarelainen painottaa osaamisen merkitystä perinteisesti suhdanneherkällä ja tiukasti kilpailluilla markkinoilla.

”Aika on nyt otollinen yhtiön uuteen kehitysvaiheeseen ja palvelukokonaisuuden terävöittämiseen seuraavaa nousua varten.”

Jatkuvan parantamisen ja palvelujen kehittämisen näkökulmasta tulevaisuutta katsoo myös Seppo Suomalainen.

”Koko talotekniikan ala muuttuu vauhdikkaasti, digitalisaatio ja automaatio lisääntyvät. Tarvitaan vahvat ja leveät hartiat jatkuvaan kouluttautumiseen ja uuden omaksumiseen. Osaamispääomalla on hyvät edellytykset vahvistua Sähkö-Saarelaisen johdolla.”

Merkittäviä urakkakohteita

Sähkö-Saarelaisen meneillään olevista urakoista kevään aikana valmistuvat muun muassa Metropol-kauppakeskuksen liiketilasaneeraus sekä Jotwire Oy:n tuotantotila Lehmossa. Sähkö-Saarelainen urakoi myös Euroopan korkeimman puukerrostalon, Joensuun Ellin opiskelija-asuntokohteen Joensuun Penttilässä. Putki-Suomalaisen rakenteilla olevia kohteita ovat muun muassa Jukolankadun S-market sekä Pajakadun päiväkoti Joensuun Karsikossa.

Lisätiedot

Sähkö-Saarelainen Oy
Antti Saarelainen
050 9177 206
antti.saarelainen@sahko-saarelainen.fi

Ota yhteyttä

Kuinka voimme olla avuksi? Ota yhteyttä Sähkö-Saarelaiseen, palaamme asiaan pikimmiten!

Yhteystiedot

Kuurnankatu 49
80130 Joensuu
etunimi.sukunimi@sahko-saarelainen.fi

Muuta evästevalintoja
Rekisteriseloste
Eettiset periaatteet ja ilmoituskanava

010 3975 000

    Mitä asiasi koskee?