Laatu lähtee perinteistä, osaaminen ihmisistä

Organisaatio ja osaaminen omaa luokkaansa

Pohjois-Karjalan Osuuspankin uusi toimitalo otettiin käyttöön Joensuussa vuoden 2016 alussa. Uusia toimitiloja pankki lähti suunnittelemaan käytännön syistä. Aika oli ajanut ohi Piimälinnan – tilat olivat käyneet ahtaiksi ja epäkäytännöllisiksi. Nyt valoisat ja asiakkaiden nykyaikaiseen palveluun suunnitellut tilat kokoavat yhteen finanssi-, kiinteistönvälitys- ja vakuutuspalvelut. Moderni AV-tekniikka on tehokkaiden arkitoimintojen keskeinen työkalu.

Uuden toimitalon ja sen yhteydessä olevien liike- ja asuintilojen rakennuttaja ja valvoja oli Civilpro Oy. Kaavoitus, suunnittelu, purku, pohjatyöt ja rakentaminen kestivät yhteensä noin neljä vuotta. Työtä rakentaminen tarjosi vuodessa enimmillään lähes sadalle henkilölle. Budjetti oli reilut 28 miljoonaa euroa.

Rakennusurakoissa sähkö- ja automatiikkatyöt ovat perinteisesti loppuvaiheen töitä; venymään taipuvaisen aikataulun kiinni kurominen ei aina ole kiitollinen tehtävä.

– Pankkitalon AV-järjestelmän toteutus oli erityisen vaativa projekti. Kokonaisuudessa on hyödynnetty nykyaikaista tekniikkaa mahdollisimman laajasti. Yksityiskohtien yhteensovitus lukuisten eri järjestelmien ja myös fyysisten rakennusten kesken ei todellakaan ollut mikään pieni haaste, Civilpro Oy:n rakennuttajakonsultti Sakari Panhelainen.

_9956_low        9902_low

OP-talossa sähköurakoitsija ylsi nappisuoritukseen. Parhaimmillaan työmaalla urakoi yhtä aikaa toistakymmentä Sähkö-Saarelaisen asentajaa. Kovin monella firmalla ei ole heittää työmaalle sellaista porukkaa.

– Tässäkin tapauksessa urakan aikataulu painoi loppuvaiheessa sähköurakoinnin harteilla. Lopputulos ylitti odotukset, mallia tekniikasta ja toteutuksesta ovat sittemmin monet muut käyneet Joensuusta hakemassa. Sähkö-Saarelaisen organisaatio ja osaaminen on omaa luokkaansa. Heillä kokemus, näkemys kokonaisuudesta ja nuorten ammattilaisten into yhdistyvät juuri oikealla tavalla.

Sähkö-Saarelaisella on Panhelaisen mukaan myös yksi erityinen valtti, joka monelta urakoitsijalta puuttuu – osaava työnjohto.

Sakari Panhelaisen ja Sähkö-Saarelaisen yhteistyön jälki näkyy lukuisissa rakennuksissa yli 40 vuoden ajalta. Pitkän ja ansiokkaan uran tehnyt Panhelainen ei vieläkään ehdi eläkkeelle; rakennusprojekteja riittää.

 

 

Ota yhteyttä

Kuinka voimme olla avuksi? Ota yhteyttä Sähkö-Saarelaiseen, palaamme asiaan pikimmiten!

Yhteystiedot

Kuurnankatu 49
80130 Joensuu
etunimi.sukunimi@sahko-saarelainen.fi

Muuta evästevalintoja
Rekisteriseloste
Eettiset periaatteet ja ilmoituskanava

010 3975 000

    Mitä asiasi koskee?