Ajankohtaiset tiedotteemme

Palvelumme koronavirusepidemian aikana

Palvelemme asiakkaitamme toistaiseksi normaalisti koronavirusepidemiasta huolimatta. Töitä tehdessämme otamme aina huomioon henkilöiden väliset turvaetäisyydet ja hyvän käsihygienian.

Kuljetuspalvelumme toimittaa kodinkoneet ja sähkötarvikkeet suoraan kotiovelle. Ota yhteyttä myymäläämme!

Sähkö-Saarelainen Oy on ostanut Putki-Suomalainen Oy:n liiketoiminnan

Liiketoimintakaupan myötä Saarelaisen perheyhtiön palvelutarjonta laajenee sähköurakoinnista LV-urakointiin – vahvistuva osaaminen avaa uusia mahdollisuuksia palvelujen kehittämiseen

Joensuulainen perheyhtiö Sähkö-Saarelainen on ostanut toisen joensuulaisen perheyhtiön Putki-Suomalaisen liiketoiminnan. LV-yhtiö Putki-Suomalaisen työntekijät siirtyvät uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Putki-Suomalainen työllistää tällä hetkellä 12 työntekijää ja Sähkö-Saarelainen 50 työntekijää. Sähkö-Saarelaisen liikevaihto on noin 8 miljoonaa ja Putki-Suomalaisen liikevaihto noin 2 miljoonaa euroa.

Yli 80-vuotiaalla perheyhtiö Sähkö-Saarelaisella on Pohjois-Karjalassa vahva asema kaupan, teollisuuden sekä toimistotilojen sähköurakoitsijana. Palveluvalikoima ulottuu myös kuluttaja-asiakkaisiin. Putki-Suomalainen on erikoistunut LV-projektiurakointiin Joensuun seudulla.

”Meidän strategiamme on kasvaa, kehittyä ja olla talotekniikan kehityksessä vahvasti mukana. Tavoitteitamme ajatellen näemme liiketoimintakaupassa vahvat synergiaedut”, toteaa Sähkö-Saarelaisen toimitusjohtaja Antti Saarelainen. Liiketoimintakaupan hinta jää osapuolten väliseksi tiedoksi.

Putki-Suomalainen on 30-vuotias perheyhtiö. Toimitusjohtaja Seppo Suomalainen iloitsee siitä, että vakaan perheyhtiön liiketoiminta jatkuu varmoissa ja osaavissa käsissä. Myös yrittäjyyden arvopohja yhdistää perheyhtiöitä.

”Sähkö-Saarelainen tuntee alueen asiakkaat ja markkinat. Yritysten osaamisalueet täydentävät toisiaan. Kumpaisenkin yrityskulttuuri on työntekijöitä ja osaamista arvostava”, Suomalainen summaa tuntojaan. Seppo Suomalainen ja hänen vaimonsa Merja Suomalainen luopuvat yrityksestä eläköitymisen vuoksi.

Kehittyvä ala vaatii uusiutumista

Varsinkin Joensuun seudulla rakentaminen on ollut viime vuodet erityisen vilkasta. Nyt rakentamisen volyymi on tasaantumassa. Sähkö-Saarelaisen toimitusjohtaja Antti Saarelainen painottaa osaamisen merkitystä perinteisesti suhdanneherkällä ja tiukasti kilpailluilla markkinoilla.

”Aika on nyt otollinen yhtiön uuteen kehitysvaiheeseen ja palvelukokonaisuuden terävöittämiseen seuraavaa nousua varten.”

Jatkuvan parantamisen ja palvelujen kehittämisen näkökulmasta tulevaisuutta katsoo myös Seppo Suomalainen.

”Koko talotekniikan ala muuttuu vauhdikkaasti, digitalisaatio ja automaatio lisääntyvät. Tarvitaan vahvat ja leveät hartiat jatkuvaan kouluttautumiseen ja uuden omaksumiseen. Osaamispääomalla on hyvät edellytykset vahvistua Sähkö-Saarelaisen johdolla.”

Merkittäviä urakkakohteita

Sähkö-Saarelaisen meneillään olevista urakoista kevään aikana valmistuvat muun muassa Metropol-kauppakeskuksen liiketilasaneeraus sekä Jotwire Oy:n tuotantotila Lehmossa. Sähkö-Saarelainen urakoi myös Euroopan korkeimman puukerrostalon, Joensuun Ellin opiskelija-asuntokohteen Joensuun Penttilässä. Putki-Suomalaisen rakenteilla olevia kohteita ovat muun muassa Jukolankadun S-market sekä Pajakadun päiväkoti Joensuun Karsikossa.

Lisätiedot

Sähkö-Saarelainen Oy
Antti Saarelainen
050 9177 206
antti.saarelainen@sahko-saarelainen.fi

LEDit auttavat pimeyteen

IMG_1210tas

Vuoden viimeiset kuukaudet ovat vuoden pimeintä aikaa. Tutkimusten mukaan valon puute voi masentaa myös ihmisen mielialaa. Onneksi apua löytyy pienellä vaivalla panostamalla valaistukseen.

Oman kodin valaistuksen ilmettä voi nopeasti parantaa uusimalla valaisimien lamput. Luonnollisesti palaneet lamput kannattaa vaihtaa hetimmiten, mutta myös toimivan näköinen lamppu voi hyvinkin olla vaihtokunnossa. Esimerkiksi loisteputkitekniikalla toimivissa lampuissa valoteho hiipuu merkittävästi vuosien saatossa. Samalla on mahdollista vaihtaa vanhat halogeeni- ja loisteputket energiatehokkaampiin LEDeihin.

Toinen tapa piristää valaistusta on vaihtaa lampun tai valaisimen värisävyä. Kellertävää valoa (värilämpö 2700 K) antavan lampun vaihtaminen kirkkaampaan värisävyyn (esim. kirkas valkea 4000 K) voi tuoda hauskaa piristystä kodin ilmeeseen. Myös sisustus näyttää erilaiselta valaistuksen sävyn muuttuessa. Asiaa kannattaa ehdottamasti kokeilla!

Suurimman muutoksen kodin valaistukseen saa uusimalla valaisimet kokonaan. Uusi LED-teknikka mahdollistaa esimerkiksi kapeat ja taipuisat valonauhat tai muuttuvan valaistuksen värisävyn. Uudet valaisimet sopivat myös entistä pienempiin väleihin, antavat enemmän valoa ja kuluttavat vähemmän sähköä verrattuna aiempaan. Huomattavaa on myös se, että monissa uusissa valaisimissa ei ole irroitettavia lamppuja laisinkaan. Valonlähteenä toimii ainostaan piirilevy, jossa LED-elementit ovat kiinteästi asennettuna.

Sähkö-Saarelaisen myymälästä löydät kattavat valaistusratkaisut kotiisi niin sisälle kuin ulos.

Koristevalaisimet palaavat myymälän valikoimiin

myymala_valaisimet

Sähkö-Saarelaisen myymälän valikoima laajenee, kun ripustettavat koristevalaisimet tulevat mukaan valikoimaan. Yhteensä valaisimia on esillä myymälän katossa useita kymmeniä kappaleita ja tilaustavarana satoja lisää. Laajasta mallistosta löytyy ratkaisu useimpiin koteihin.

Ripustettavat valaisimet palaavat myymälän valikoimiin yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Myymäläpäällikkö Ismo Niikon mukaan aika valaisinmalliston laajentamiselle on nyt otollinen.

– Useat koristevalaisimien myyjät ovat lopettaneet tai vähentäneet toimintaansa Joensuussa. Monet asiakkaat ovat kyselleet, miksei meiltä tällaisia valaisimia löydy.

Niikko muistuttaa myös, että Sähkö-Saarelaiselta on mahdollista tilata valaisinkaupan yhteydessä asennus- ja kotiinkuljetuspalvelu.

– Tarvittaessa tuomme valaisimen lamppuineen kotiovelle ja kytkemme valaisimen oikealla tavoin paikalleen.

Esillä olevien valaisinten lisäksi myymälästä on mahdollista tilata mikä tahansa valaisin e.liten tai Innoluxin valikoimasta. Toimitusaika on tällöin muutamia päiviä.

Tervetuloa tutustumaan valaisinvalikoimaan myymälässämme!

Lisätietoja valaisimista ja sähkötarvikkeista saat myymäläpäällikkö Ismo Niikolta p. 010-3975004.

Lampun värisävyllä on väliä

lamput-airam

Perinteisen hehkulampun lähes täydellinen katoaminen markkinoilta on tuonut kotien valaistukseen paljon uusia mahdollisuuksia. LED-lamput ja -valaisimet ovat tehokkaampia ja monipuolisempia vaihtoehtoja kaikille käyttäjäryhmille. Yksi tärkeimmistä muutoksista on mahdollisuus valita valaistuksen värilämpötila entistä paremmin. Lue koko kirjoitus »

Asiakas, hyvä palvelu ja osaaminen keskiössä

antti_saarelainen_low

Ketterä 80-vuotias päivitti ilmettään

Sähkö-Saarelaisen uusilla www-sivuilla asiakkaille ja yhteistyökumppaneille tarjotaan entistä aktiivisemmin tuoretta ja ajankohtaista tietoa yrityksestä, työmaista ja myös sähköurakoinnin toimialasta.

Lue koko kirjoitus »

Rakentaminen jatkuu vilkkaana Joensuussa

Kuva: Joensuun Kaupunki

Rakentaminen Itä-Suomessa on kasvussa. Pelkästään Joensuuhun arvioidaan rakennettavan yli puolella miljardilla eurolla seuraavan parin vuoden aikana. INFRA ry:n ajankohtaiskatsauksessa marraskuun 2016 puolivälissä todetaan, että ”Joensuu on tehnyt sen, mistä moni muu haaveilee. Kaupunki kasvaa ja vetää puoleensa verotuloja.”

Lue koko kirjoitus »

Ota yhteyttä

Kuinka voimme olla avuksi? Ota yhteyttä Sähkö-Saarelaiseen, palaamme asiaan pikimmiten!

Yhteystiedot

Kuurnankatu 49
80130 Joensuu
etunimi.sukunimi@sahko-saarelainen.fi

Rekisteriseloste

010 3975 000

Mitä asiasi koskee?

Please leave this field empty.